Curacao; de stranden

Curacao heeft ongeveer 40 stranden! Grote stranden, kleine stranden, stranden voorzien van allerlei faciliteiten of juist nog redelijk onbekend bij toeristen. Voor ieder wat wils!

Wil je ontspannen op strandbedjes van alle gemakken voorzien? Ga dan een dagje naar Jan Thiel Beach, Mambo Beach of Pirate Bay. Op zoek naar meer natuurlijke stranden? Die liggen ten westen van Willemstad. Populair onder de lokale bevolking zijn o.a. Playa Porto Marie, Cas Abou, Lagun en Daaibooi. Denk daar ook aan als je in het weekend gaat of op een Nationale feestdag; als de lokale bevolking vrij is zullen zij uiteraard ook gaan genieten van de strandjes en is het er een stuk drukker. Maar wel gezellig! Vaak nemen ‘de locals’ een lekker lokaal muziekje mee en zal meestal ook wel de BBQ worden aangestoken. Maak gezellig een praatje en je kunt zo maar worden uitgenodigd wie om een kippenpootje mee te eten!

Noordkust – zuidkust

Vrijwel alle begaanbare stranden op Curacao vind je aan de zuid- / west-kant van het eiland. 

Aan de noordkant van Curacao zorgt de stroming van de Caribische Zee ervoor dat het water met vol ‘geweld’ op de kust klapt. Aan deze kant van Curacao is slechts één strand te vinden: Playa Kanoa. Playa Kanoa is een plek voor surfers die juist gebruik willen maken van de flinke golven. De weg er naar toe is echter geen pretje… Er is aan de noordkust geen strand om te relaxen en een verfrissende duik te nemen. Wél kun je bij Shete Boka National Park een kijkje nemen naar de enorme kracht waarmee de zee hier op de kust klapt.

Stranden van Banda Abou

Het gebied ten westen van Willemstad wordt ook wel Banda Abou genoemd; ‘het platteland’ van Curacao. Hier vind je de mooiste stranden van Curacao. Rij met je huurauto vanuit Willemstad via de Weg Naar Westpunt naar Banda Abou. Als je ter hoogte van Harmonie en Grote Berg linksaf slaat zit je op de Weg naar St. Willibrordus. Bij St. Willibrordus krijg je een splitsing: linksaf richting Daaibooi, Porto Marie & Karakter op Coral Estate, rechtsaf richting Soto. Als je de weg richting Soto neemt en rechtdoor blijft rijden, krijg je aan je linkerkant steeds wéér een mooi strandje. Voor sommige stranden moet je betalen (bv. Cas Abou), maar de meeste stranden zijn gratis toegankelijk.

Mijn vakantietip voor jou; neem aan de kustlijn eens een afslag waarvan je niet precies weet waar deze naartoe gaat. Uit je comfortzone ontdek je de mooiste dingen en ervaar je het meest bijzondere. Zo ontdekte ik Playa Forti waar durfallen van een hoge klif het water in duiken…