Jouw vakantievilla door Sandrijn

Top locaties

‘Mijn’ vakantievilla’s op Curacao bevinden zich allemaal op top locaties

Denk aan Jan Thiel, Mambo Beach, Blue Bay Beach & Golf Resort, Vista Royal, Boca Gentil, Cas Abou, Coral Estate.

Sommige villa’s liggen pal aan zee. Ik kan me voorstellen dat je daar heel graag je vakantie viert!

Alle villa’s liggen op korte afstand van één of meer stranden van Curacao!

Het zwembad!

Als ik op vakantie ben, begin ik de dag het liefste met baantjes in het zwembad van de vakantievilla die ik huur.

Iedereen slaapt nog en voordat ik m’n eerste cappuccino drink, zwem ik mijn baantjes. Heerlijk wakker worden, m’n spieren soepel, m’n hoofd leeg, klaar voor de dag.

Alle vakantiehuizen die ik verhuur op Curaçao hebben een zwembad.

Het ene zwembad is groot, het andere kleiner.

Jetstream of bubbels, magnesium of chloor.

De meeste zwembaden zijn privé en horen bij de vakantievilla die je huurt. Huur je een luxe appartement op bijvoorbeeld Blue Bay of Boca Gentil, dan is het zwembad voor gezamenlijk gebruik.

Alle zwembaden worden minstens één keer per week schoongemaakt.

Tarieven

Met het hele jaar zon en zomerse temperaturen, kent Curaçao geen laagseizoen.

Het kalenderjaar is verdeeld in drie seizoenen als het gaat om de huurtarieven van de vakantievilla’s op Curaçao.

Midden seizoen zijn de weken buiten de Nederlandse schoolvakanties.

Hoogseizoen zijn de Nederlandse schoolvakanties, met uitzondering van de kerstvakantie.

Piekseizoen is de kerstvakantie. In de kerstvakantie verhuren de huiseigenaren hun parel voor een periode van minimaal 14 dagen.

Een paar voorbeelden:

Een Ibiza style vakantievilla kost € 320,- per nacht in het midden seizoen, voor vier personen. Voor elke extra persoon (in dit geval tot maximaal acht personen) komt er € 20,- per nacht bij. In het hoogseizoen betaal je € 435,- per nacht en in de kerstvakantie betaal je € 875,- per nacht.

Voor een spiksplinternieuw penthouse met eigen zwembad betaal je € 375,- per nacht in het midden seizoen, voor maximaal 10 personen. Hoogseizoen € 595,- en piekseizoen € 1.000,- per nacht.

Een vakantievilla met eigen strand en privé zwembad op een gated resort in Jan Thiel gaat voor € 550,- per nacht in het midden seizoen, € 700,- in het hoogseizoen en € 1.200,- in de kerstvakantie.

Bovenop het huurtarief per nacht komt altijd de lokale belasting van 7%, de eventuele tussenschoonmaak, de eindschoonmaak en soms ook de kosten voor water- en / of energieverbruik.

Plus borg, die je binnen een week na thuiskomst weer op je rekening teruggestort krijgt. Is het borg-bedrag dat je terugkrijgt minder, dan weet je van te voren waarom. Voorbeeld hiervan is als er kosten voor elektra er vanaf gaan, of je hebt schade gemaakt. Een goede reisverzekering is altijd een slimme keuze!

Wil je een offerte?

Ik geef precies aan wat de kosten zijn, heel transparant. Je hoeft geen appels met peren te gaan vergelijken bij het kiezen van de perfecte vakantievilla op Curaçao.

Praktische zaken

Sommige dingen zijn gewoon handig om te weten. 

De tijd

Als het in Nederland zomertijd is, dan is het op Curacao 6 uur vroeger (dus 16:00 in Nederland is 10:00 in de ochtend op Curacao). Omdat Curacao niet aan wintertijd doet, is het tijdens de wintertijd een tijdverschil van slechts 5 uur (dus 16:00 in Nederland is 11:00 in de ochtend op Curacao).

Op Curacao is het relatief vroeg donker. Elke dag tussen 18:00 en 19:00 zakt de zon in de zee en elke ochtend tussen 06:00 en 07:00 komt de zon weer op. Je zult op Curacao dus meestal in het donker eten ’s avonds.

Geld

Op Curacao betaal je met de Antilliaanse Gulden, afgekort de ANG of NAF. De koers schommelt wat, want hij is verbonden met de Amerikaanse Dollar. Als indicatie kun je sinds aanhouden dat NAF 1,85 ongeveer € 1,- is. 
Ook de Amerikaanse Dollar kun je bij veel (toeristische) locaties gebruiken als betaalmiddel. Omdat de muntsoort Antilliaanse Gulden te klein is om mee te werken voor creditcard-maatschappijen, wordt bij betaling met je creditcard het bedrag omgerekend naar US Dollar. VPAY van ING werkt nog niet overal op het eiland en Amex wordt ook niet overal geaccepteerd. Zorg voor een Maestro pas en zet deze op wereldwijd.

 

Op voldoende plekken op Curaçao kun je geld ‘uit de muur’ pinnen. Zo ook aan de achterzijde van het vliegveld en bij Zanzibar op Jan Thiel. Je betaalt extra kosten voor het pinnen met een Nederlandse bankpas. Die kosten gelden per transactie, ongeacht hoeveel je pint. Het is voordeliger om 1x NAF 600 te pinnen dan 2x NAF 300. Op sommige plekken vind je een ‘drive-through pin’, een soort van McDrive maar dan met een pinautomaat. Je rijdt je auto strak voor de pinautomaat en kunt direct vanuit de auto je geld pinnen.

In winkels en restaurants op Curaçao kun je nagenoeg overal pinnen bij de kassa. Zelf heb ik altijd maar een paar NAF bij me, just in case. Ook handig voor de helpende handjes bij bijvoorbeeld het benzinestation of bij supermarkten waar je geholpen wordt met je boodschappen. 

Anti-zonnebrandcrème en muggenspray

Curaçao ligt in de buurt van de evenaar. Verbranden ligt op de loer, ook als er wolken zijn. Heb je al aan zonnebrandcrème gedacht? En aftersun? Voor de kinderen is een UV-shirt (of pakje) erg handig. Denk ook aan je zonnebril, een petje of een zonnehoed en neem voor de zekerheid een dun shirt met lange mouwen mee. 

Op Curaçao zul je ongetwijfeld ‘last’ krijgen van muggen. De ene periode wat meer dan de andere, maar er zijn zeker muggen op Curaçao. Deze muggen hebben het met name voorzien op de toeristen omdat die een wat dunnere huid hebben dan de gebruinde huid van de lokale bevolking.

Muggenspray met Deet er in werkt het beste, hebben wij ondervonden. Spray zodra de zon onder begint te gaan. Vanaf dat moment zijn de muggen actief. Was goed je handen na gebruik van de spray. 

Crèmes met SPF en muggenspray zijn te koop bij de supermarkten en Botika’s (apotheken).